Julafton


I år åkte vi in i skogen till min morbror och firade jul. Det va myspys där... med jättefin gran och underbara julklappar. Av föräldrarna fick jag min eftelängtade kameraväska. :)
Efter julklappsutdelning åkte vi hem och sedan gick till farmor och farfar för att bli av med julmaten. För hos dom fick vi julgröten och julsnappsen :D

Så klart fick jag min årliga choklad av mormor och morfar också.

GOD JUL!!

Sista inlägget innan Julafton :) bror och jag pyntade granen idag.



Och igår gjorde vi julgodis... :) de va nice.



Nu undrar jag vad tomten kommer med för klappar imorn för jag har inte så stor koll faktiskt ^^ GOD JUL alla fina människor!!


Berlin

Tänkte lägga ut ett inlägg med lite bilder från Berlin resan :)



Här har ni Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Den bombade kyrkan... Den va riktigt nice att se :D

Så va vi till Sony Center.. en del av det nyare Berlin.





Jag hade mycket kul på resan och tror nog alla hade det som åkte med.. (det finns fler bilder).. kommer nog ut ett till inlägg ikväll också. ^^ ha de fint...

Vintern är här... och snart är det jul!!

Nu är vintern här :) och jag har kommit hem till Fagersta.



Tänkte lägga ut något från avslutningen också... vi fick ett underbart julbord!


LUCIA

Tänkte bara säga att det är Lucia idag :) så att ingen glömmer det.. ^^ va till kyrkan idag och dom glömde tydligen bort det O.o illa!!



Vi firade ju det på skolan i fredags då.. därav bilden :) haha alltså kolla Axel ^^
Han började blöda näsblod 2min innan vi skulle tåga in.. det va ju inte så lyckat då. Men det funkade ändå.

Uppdatering...



De va lucia igår och det gick bra.. :)

Idag va jag till jonköping och jobbade.. gick bra det med. Min blogg är inte fulländad än men det kommer bli det inom snar framtid.. ;)

Så nyss på Love actuly med tjejerna och Sebbe ^^ de va nice. Den är helt klart den bästa julfilmen som gjorts. :P

Tycker ni borde lyssna på den här låten också :p för den ä bra http://www.youtube.com/watch?v=EB03zztWA_A även om det inte är green day som gjort den från början. Lyssna!

Vi vann inte...

Vi kom trea... men vann tre av fyra matcher och hde chansen att gå till finlen om inte grabbarna klantade sig och förlorade mot lärarna... tyckte iaf. att vi spelade bra idag. Utan våran bästa spelare i laget också. Målisens axel gick ur led... :/ ingen aning om hur han mår nu men... vi fick ta in andra målvakten iaf. Hon gjorde ett bra jobb...
Hann dock inte med att fota men kommer väl ut på skolans sida sen.



Fick väl lägga ut en annan bild då ^^ gjorde två eller tre mål mins inte. Men är nöjd med mitt spel iaf. de ä bra det.

En trött och galen dag :)

Dagen började lite segt med lektion som gick ut på att sitta och bara lyssna. Sen blev det bättre och vi fick kolla lite bilder. Gabbe fixade min cykel ^^ inte för att det va så svårt men jag har iaf. en fungerande cykel nu igen :D sen gick vi och kollade Daniel, Liv och Sebbes resebilder. De va riktigt nice måste jag säga ;)

Så mötte jag lassie imorse XD vi hörde den låten tre gånger på rad när bildarna höll i andrummet.

På eftermiddan fick jag fotografera "Emaboda Daniel" lite grann också. Gillade hans lock idag :P så passade på när vi ändå inte hade något bättre för oss. Jag missade dock en viktig del... hade ISOt på 800 O.o inte bra... :/



Sen på kvällen bakade vi pepparkakskamera :D tror inte vi vinner tävlingen men det va sjukt kul och allt blev bara så flum på slutet. Alla va så trötta och tillslut låg vi dubbelvikta på bordet bredvid vår snygga kamera som mer såg ut som en husvagn XD
Det va helt galet!! Dock brännde sig Liv på de smälta sockret och fick en blåsa :/ mindre kul. Men hon mår bra nu iaf. :)



Och jag borde sova nu! Innebandy turnering imorn kväll OCH vi SKA vinna!! ^^

Beslutångest!

Jag kan inte bestämma mig för vilket kort jag ska ha!!

Hjälp mig välj… vilket är bäst som visitkort?



Jag gjorde om dom lite idag också... är inte nöjd än... men det funkar iaf.





För det andra så snackade jag med läraren idag och hon sa det va okej att lägga ut bilder på kändisar på bloggar. :)

Så nu lägger jag ut lite bilder från tAKiDA konserten dock inte så många men några. Typ två.. ^^



Färgen ändras på bloggen om man jämför med PS på min dator...



Han va ju grym på bas!! OCH jag fick bra bilder från kvällen ändå... tyckte min lärare också ^^ hehe

Det va nog allt för idag. Såg nyss MONOPOL med Galenskaparna på DVD med vännerna från skolan. De va nice.. och nu är det bara två dagar till innebandy turneringen :D wohoo!!


Visitkort

Idag är jag trött ^^ spelade innebandy och fick "slita som ett djur" :D men de va skoj. Synd bara att jag inte spelade så från början...



Så har jag gjort mig ett vesitkort som ska vara klart till imorn då vi ska skriva ut det. Vad tycks??
Så klart blir det inte så där stort :P hehe

Staffansvisan

TjO!!

Idag har jag inte hunnit göra så mycket än men jag ska öva lucia senare. Så lyssnade genom några låtar på youtube :P och hittade den här versionen av Staffansvisan http://www.youtube.com/watch?v=XK9c7waNvvs lyssna!! Den ä asbra!!



Jag hade ingen bild på Staffan så det fick bli den här.

tAKiDA

Jaha jag va tvungen ta bort bilderna från konserten igår då :( pga. rättigheter och skit. Men aja man vill ju inte bli anmäld och få betala en massa i böter. Konserten va iaf. underbar bäst av de tre jag varit på :) och jag fick ju med kameran in så då va jag nöjd.. ^^



Idag har jag inte gjort så mycket då. Men jag har gjort vårat tryck till innebandy turneringen som vi ska ha på tröjorna :D blev ju hyfsat ändå. Klart vi ska vinna skiten också ^^ taggad till hundra är jag ;)

4:e December

Idag va jag på promenad med Anna och Ida till ICA. Måste säga det är tråkigt att det inte är någon snö än och det är 4:e dec.
Iaf. så träffade vi dom söta hästarna på vägen hem. Den här är SÅÅÅÅÅÅ söt, liten tjock och gosig ^^ fin man hade han också.



Annars tänkte jag säga att ni får gärna komentera om ni har någon åsikt om mina bilder. Jag tar all kretik oavsett bra eller dålig. Tyck till bara :D
Min vän och jag va oense om vilken färg Benjamin skulle haft på sin mössa. Jag tyckte blå och hon tyckte vit... vad tycker ni då?? ^^


Tusse



Detta får bli dagens bild, även om den inte är tagen just idag, här i Mullsjö.
Tusse farmors och farfars katt ^^ visst är han fin?!

Kom på att ni kanske är intresserade av vad jag har för en kamera också :P
Jag har en PENTAX K100D med tillhörande objektiv 18-55. Jag har också ett zoomobjektiv som ligger på 50-200.
Just nu vill jag ha en blixt med dempare.... MEN det kostar pengar. Undrar vad tomten kommer med. Kan tänka mig att det ligger en ny fin kamerväska i ett av paketen iaf.

Beeeeeeeeeeeenjamin!

Fotade Benjamin idag :) det va fint ljus och frosten låg fortfarand kvar sen imorse.

Fotade Benjamin idag :) det va fint ljus och frosten låg fortfarand kvar sen imorse.

Mullsjön

Jag skrev nyss att jag inte tar så mycket naturbilder men den här blev ändå rätt ok. Hyfsat nöjd så jag lägger ut den iaf.

Jag skrev nyss att jag inte tar så mycket naturbilder men den här blev ändå rätt ok. Hyfsat nöjd så jag lägger ut den iaf.

En värld fylld med fotografier!

Första innlägget!

Här får ni se mina fotografier som jag tar på min resa genom livet. Just nu går jag på Mullsjöfolkhögskola och läser fotografering.


En förklaring till hur och varför mina bilder ser ut som dom gör!

Mina bilder ska vara färgglada med mycket kontrast fast ändå ha ett mjuktljus. Så inte motiven blir för hårda. Det ska finnas ett tydligt yttryck i motivet/personen. Som i en bild med en person, där ska det finnas en personlighet och kanske intressen eller smak. Ljuset har också betydelse men det kommer när jag tar bilden hur jag vill ha det. Det blir olika varje gång, likadant perspektivet och kompositionen.

Skärpedjupet ska finnas där så klart men sen beror det på hur bilden är tagen. Som i mitt fall så är det oftast ett tydligt motiv i centrum då bakgrunden ska vara långtbak och lagom oskarp, inte störa så mycket. Dock inte för mycket oskärpa så man inte ser vad det är.

När jag tar motiv med mycket rörelser, som jag oftast gör, så ska det vara ännu tydligare och rörelsen och uttrycket ska vara i centrum. Det ska vara mycket färg och kontrast i de bilderna också. Oftast så gäller det sport bilder. I mitt fall tennis då. Men jag ska försöka få en chans att fotografera mycket andra sporter också. T.ex. motorsport och skidsporter, det skulle vara häftigt.

Musik ingår mycket i kategorin ”mycket rörelser” iaf. Konserter. Det är bland det roligaste att ta på. Mycket som händer i bilden, det är mycket färger och uttryck. Ett extra plus är att man får höra musiken också.

Om jag tar porträtt så är det samma sak där mycket färg och kontrast. Det ska synas vad personen i fråga har för attityd och personlighet. I det fallet kan det hända jag gillar vara mer i studio, fast det vet jag inte än, har inte varit i studio så mycket så jag kan inte säga om jag tycker om det SÅ mycket.

När jag fotograferar djur är det desamma där. Det ska vara mycket liv och rörelse i bilden. Om det inte är så att djuret sover vill säga. Den visar fortfarande en viktig del av livet. När jag läst klart den här utbildningen funderar jag på att gå en kurs på Åland där man får åka till Afrika och fotografer djuren på savannen. (om den finns kvar vill säga).

Annars så är det likadant med små barn. Mycket liv och rörelse, det kan bli underbara bilder.

Natur bilder däremot, det är inte min grej. Händer inte så mycket där och jag gillar det inte bara. Kanske förklarar sig självt nu när jag berättat vad jag gillar att fotografera. Om det ska vara något jag kanske kan tänka mig är det vatten. T.ex. vattenfall, fontäner eller liknande.  

När jag tar analogt ska det vara i princip de samma som digitalt bara det att det inte blir någon färg. Oftast inte lika glada bilder då, mer åt den tragiska och poetiska stilen. Men eftersom jag inte fotograferar så mycket analogt så blir det inte så mycket av den stilen, utan mer av det glada och händelserika bilderna.



Det va mitt första inlägg. Komentera gärna om ni tycker något om det jag skrivit :)


RSS 2.0